Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su upėtakiu
Bulgur su upėtakiu - tai ryškus, aromatingas patiekalas kaip iš restorano, kurį lengva ir greitai paruošti namuose. Nuo pirmųjų gaminimo minučių virtuvę užlies gaivus prieskoninių žolelių, kurių šiame recepte daug, aromatas. Žolelės patiekalui suteikia ypatingo skonio ir pikantiškumo. Bulgurą su upėtakiu galima patiekti kaip karštą patiekalą šventėms. Jis labai skanus ir neįprastas.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite žuvimis. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos žuvį. Įtrinkite druska ir pipirais iš vidaus ir iš išorės. Į žuvies vidų įdėkite citrinos griežinėlių ir rozmarino šakelę. Apšlakstykite aliejumi. Šalia žuvies išdėliokite cukiniją ir morkas. Pagardinkite druska ir apšlakstykite aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite, kol iškeps, 25-30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, bazilikus, žaliuosius svogūnus, petražoles ir krapus. Žaliąjį aliejų supilkite į keptuvę. Įkaitinkite. Supilkite bulgurą ir maišydami kepkite 3-4 minutes. Tada supilkite karštą vandenį, druską. Uždarykite dangtį ir virkite 15-20 minučių.
Kategorijos