Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su vištiena
Bulguro su vištiena paslaptis - specialiai apdoroti kviečiai, švelni vištiena ir sultingos daržovės. Rinkitės šviežius ir aukštos kokybės produktus, kad šis patiekalas būtų tikrai skanus ir švelnus. Dėl mažo kaloringumo bulguras su vištiena ir daržovėmis yra idealūs pietūs ar vakarienė besilaikantiems dietos.
Žingsnis 1
Papriką supjaustykite griežinėliais, o svogūną - ketvirčiais žiedų. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite 3-5 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Išvirkite bulgurą. Suminkštėjusias kruopas užpilkite verdančiu vandeniu (santykiu 1:2) ir virkite 15-20 minučių. Bulguras turi sugerti visą vandenį ir tapti minkštas.
Žingsnis 4
Gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje 3-5 minutes pakepinkite svogūną, morką ir papriką.
Žingsnis 5
Ant daržovių sudėkite filė gabalėlius, įberkite ciberžolės, druskos ir juodųjų pipirų. Kepkite vištieną, kol mėsa visiškai pabals (apie 10 min.).
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite virtą bulgurą ir gerai išmaišykite visus ingredientus. Ant silpnos ugnies troškinkite dar 3-5 minutes, paragaukite ir išjunkite.
Žingsnis 7
Bulgur su vištiena paruoštas. Išdėliokite patiekalą į lėkštes ir patiekite į stalą. Gero apetito!
Kategorijos