Publikavimo data: 2024-05-19
Bulgur su vištiena orkaitėje
Bulgur neseniai atsirado ant rusų stalo ir pelnytai išpopuliarėjo, nes šiame patiekale gausu baltymų ir sudėtinių angliavandenių, todėl jis ilgai išlieka sotus. Jį galima gaminti be vištienos, o daržoves ir prieskonius rinktis pagal norą ir skonį.
Žingsnis 1
Morkos verda ilgiau nei kitos daržovės, todėl jas reikia stambiai sutarkuoti.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius: svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Vištienos filė reikia supjaustyti mažais, atsitiktinės formos gabalėliais.
Žingsnis 4
Paprikos, kaip ir morkos, yra ilgai verdančios daržovės, todėl supjaustykite jas plonais šiaudeliais.
Žingsnis 5
Kuo smulkesni pomidorų griežinėliai, tuo labiau jie jaučiami patiekale, todėl pomidorą supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 6
Bulgurą sudėkite ant tinkamo kepimo indo dugno ir tolygiai paskleiskite. Ant bulguro sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas.
Žingsnis 7
Vištienos gabalėlius sudėkite ant daržovių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Užpilkite formą vandeniu, ant viršaus sudėkite pomidorus, česnaką ir lauro lapą.
Žingsnis 9
Uždenkite formą folija ir 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 10
Patikrinkite, ar patiekalas paruoštas: vanduo turi būti sugėręs, bulguras minkštas, o vištiena iškepusi. Išvirusį patiekalą išmaišykite ir patiekite!
Kategorijos