Bulgur su vištiena orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Bulgur su vištiena orkaitėje

Bulgur neseniai atsirado ant rusų stalo ir pelnytai išpopuliarėjo, nes šiame patiekale gausu baltymų ir sudėtinių angliavandenių, todėl jis ilgai išlieka sotus. Jį galima gaminti be vištienos, o daržoves ir prieskonius rinktis pagal norą ir skonį.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 1
Morkos verda ilgiau nei kitos daržovės, todėl jas reikia stambiai sutarkuoti.

Žingsnis 2

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius: svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 3
Vištienos filė reikia supjaustyti mažais, atsitiktinės formos gabalėliais.

Žingsnis 4

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 4
Paprikos, kaip ir morkos, yra ilgai verdančios daržovės, todėl supjaustykite jas plonais šiaudeliais.

Žingsnis 5

Kuo smulkesni pomidorų griežinėliai, tuo labiau jie jaučiami patiekale, todėl pomidorą supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 6

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 6
Bulgurą sudėkite ant tinkamo kepimo indo dugno ir tolygiai paskleiskite. Ant bulguro sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas.

Žingsnis 7

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 7
Vištienos gabalėlius sudėkite ant daržovių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 8

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 8
Užpilkite formą vandeniu, ant viršaus sudėkite pomidorus, česnaką ir lauro lapą.

Žingsnis 9

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 9
Uždenkite formą folija ir 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 10

Bulgur su vištiena orkaitėje Žingsnis 10
Patikrinkite, ar patiekalas paruoštas: vanduo turi būti sugėręs, bulguras minkštas, o vištiena iškepusi. Išvirusį patiekalą išmaišykite ir patiekite!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos