Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur su vištienos blauzdelėmis
Bulgur - tai kviečiai, apdoroti pagal specialią technologiją. Kviečių grūdai susmulkinami, verdančiu vandeniu arba karštais garais užpilami garais ir džiovinami. Šis produktas žmonėms žinomas jau daugelį šimtmečių ir yra svarbi Izraelio, Maroko, Tuniso ir kitų Rytų šalių virtuvių dalis. Bulgur patiekiamas kaip garnyras, iš jo gaminami įvairūs patiekalai. Šiame recepte siūlome jums paruošti bulgurą su vištienos blauzdelėmis orkaitėje. Patiekalas paruošiamas labai greitai ir paprastai.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas sudėkite į gilų dubenį. Supilkite barbekiu padažą, alyvuogių aliejų, sojų padažą ir zirą.
Žingsnis 2
Išmaišykite marinatą ir juo aptepkite blauzdas. Palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Supilkite bulgurą į kepimo indą ir paskleiskite jį tolygiu sluoksniu. Ant bulguro viršaus sudėkite marinuotas vištienos blauzdas ir česnako skilteles.
Žingsnis 4
Bulgurą užpilkite vandeniu ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 5
Uždenkite formą folija ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Per tą laiką bulguras turi visiškai sugerti vandenį ir tapti paruoštas. Priklausomai nuo orkaitės, tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau.
Žingsnis 6
Nuimkite foliją nuo formos ir 10 minučių pašaukite vištieną su bulguru atgal į orkaitę. Bulguras turi būti auksinės spalvos, o blauzdelės - parudavusios.
Žingsnis 7
Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidorais ir porų žiedais. Gero apetito!
Kategorijos