Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su vištienos filė ir daržovėmis
Bulgur - tai grūdai, gaminami iš kviečių, naudojant specialų procesą - garinimą ir smulkinimą. Dėl to bulguras išlaiko beveik visas naudingąsias kviečių savybes, tačiau jį greitai ir lengvai paruošti. Šie grūdai puikiai dera su beveik visais maisto produktais: su bet kokiomis daržovėmis, mėsa ir paukštiena. Bulgur su vištienos filė ir daržovėmis yra puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jį lengva paruošti, jis sultingas ir apetitiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas supjaustykite apskritimais. Cukiniją, papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 2
Pradėkite virti bulgurą su vištiena ir daržovėmis. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite bulgurą ir maišydami kepkite 5 minutes. Užpilkite bulgurą vandeniu taip, kad jis būtų aukščiau lygio. Pagal skonį pagardinkite druska ir virkite, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Kitoje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas, papriką ir cukiniją. Kepkite 10 minučių. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, česnaką, krapus, druską, pipirus, ciberžolę ir maišydami kepkite, kol mėsa iškeps. Į vištieną ir daržoves suberkite bulgurą. Uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 10 minučių.
Kategorijos