Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis
Aromatingas bulguras su vištienos kepenėlėmis, daržovėmis ir įvairiais žalumynais bus lengva ir sveika vakarienė. Morkos ir svogūnai, suteikiantys kruopoms ypatingą spalvą ir aromatą, taip pat naudingi organizmui. Vištienos kepenėlės stiprina kaulus ir raumenis, stiprina imunitetą. Kepenėlės dažnai skiriamos į valgiaraštį metant svorį, nes jos greitina medžiagų apykaitą ir didina baltymų, kurie greitai virškinami ir pasotina, kiekį.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Bulgurą sudėkite į puodą ir užpilkite karštu vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 10 minučių, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir kepenėles. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus, cukinijas ir morkas. Kepkite ant didelės ugnies 3-5 minutes. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės ir sudėkite kepenis su daržovėmis. Kepkite kepenėles iš abiejų pusių, kol jos paruduos. Kepenų vidus vis dar turi būti šiek tiek rausvas.
Žingsnis 3
Paruoškite bulgurą su vištienos kepenėlėmis. Į keptuvę su kepenėlėmis sudėkite virtą bulgurą ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais, tada išmaišykite.
Kategorijos