Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis

Aromatingas bulguras su vištienos kepenėlėmis, daržovėmis ir įvairiais žalumynais bus lengva ir sveika vakarienė. Morkos ir svogūnai, suteikiantys kruopoms ypatingą spalvą ir aromatą, taip pat naudingi organizmui. Vištienos kepenėlės stiprina kaulus ir raumenis, stiprina imunitetą. Kepenėlės dažnai skiriamos į valgiaraštį metant svorį, nes jos greitina medžiagų apykaitą ir didina baltymų, kurie greitai virškinami ir pasotina, kiekį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Bulgurą sudėkite į puodą ir užpilkite karštu vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 10 minučių, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 2

Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir kepenėles. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus, cukinijas ir morkas. Kepkite ant didelės ugnies 3-5 minutes. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės ir sudėkite kepenis su daržovėmis. Kepkite kepenėles iš abiejų pusių, kol jos paruduos. Kepenų vidus vis dar turi būti šiek tiek rausvas.

Žingsnis 3

Bulgur su vištienos kepenėlėmis ir daržovėmis Žingsnis 3
Paruoškite bulgurą su vištienos kepenėlėmis. Į keptuvę su kepenėlėmis sudėkite virtą bulgurą ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais, tada išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos