Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su vištienos krūtinėle
Bulgur yra Rytų šalyse paplitusi grūdinė kultūra, kuri verdama viena arba kartu su mėsa ir daržovėmis. Pavyzdžiui, bulgurą galite derinti su vištiena ir kopūstais. Šis patiekalas tinka kasdieniam maistui. Kad patiekalas įgautų ypatingą skonį, vištienos krūtinėlę apkepkite kartu su svogūnais, kad būtų sultingesnė. Kopūstus smulkiai susmulkinkite, kad jie savo sultimis įsigertų į vištieną ir bulgurą. Kaip prieskonį naudokite ciberžolę arba karį, kuris suteiks patiekalui gražią gelsvą spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite krūtinėlę ir daržoves. Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite batonais, svogūną supjaustykite 0,7 x 0,7 cm dydžio kubeliais, kopūstą susmulkinkite. Česnaką smulkiai sukapokite arba sutarkuokite smulkia tarka. Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite, kol ji taps auksinė, apie 15 minučių. Supilkite svogūną ir kepkite 5 minutes. Tada sudėkite kopūstus, druską, pomidorų pastą ir 100 ml vandens. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Į krūtinėlę suberkite bulgurą. Į keptuvę supilkite bulgurą, karį ir vandenį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite patiekalą 20 minučių. Tada nuimkite dangtį, sudėkite česnaką. Išjunkite ugnį ir palikite ant karštos kaitlentės po dangčiu 10 minučių.
Kategorijos