Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su vištienos širdelėmis
Bulgur dera su įvairiais patiekalais. Ypač įdomų skonį jis įgauna su subproduktais, pavyzdžiui, vištienos širdelėmis. Pačios širdelės yra labai sveikos. Prieš gamindami pasirinkite kokybišką šalutinį produktą. Produktą pirkite atšaldytą, jo spalva turi būti raudona, konsistencija - tanki ir elastinga. Kvapas turi būti tinkamas, ne pelėsinis. Pakuotėje neturėtų būti kondensato.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir išvirkite bulgurą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, grybus - griežinėliais. Papriką, pomidorą ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais, česnaką - plonais griežinėliais. Bulgurą virkite 25 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, sojų padažą, druską, zirą ir maltus juoduosius pipirus. Maišykite ingredientus, kol padažas taps beveik vientisas.
Žingsnis 3
Bulgurą su širdelėmis virkite, kol suminkštės. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 5 minutes. Sudėkite širdeles ir kepkite dar 15 minučių. Tada sudėkite grybus, troškinkite ingredientus kartu dar 10 minučių. Tada sudėkite paprikas ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite marinuotus agurkus ir troškinkite 10 minučių. Tada sudėkite pomidorus, supilkite padažą ir troškinkite dar 15 minučių. Galiausiai sudėkite česnaką, išjunkite kaitrą ir palikite patiekalą ant kaitlentės 5 minutėms.
Kategorijos