Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su voveraitėmis
Pagrindinė šio recepto taisyklė - neperkepti. Kad patiekalas būtų skanus, svarbu, kad bulguro grūdai neprarastų elastingumo, o grybai - tankio. Kepdami neuždenkite voveraičių dangčiu, tai padės išsaugoti jų tekstūrą. Prieš užpildami kruopas vandeniu, į keptuvės dugną įpilkite augalinio aliejaus ir 5-7 minutes kepkite bulgurą ant vidutinės ugnies - taip kruopos bus trapesnės. Patiekalą galite pagardinti džiovintais česnakais ir itališkomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Sudėkite bulgurą į įkaitintą keptuvę ir kepkite 5-7 minutes. Tada supilkite du puodelius vandens, pagal skonį įberkite druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 25 minutes. Nepamirškite maišyti ir stebėti, kad vanduo neišvirtų.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įspauskite česnaką. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie česnakų. Maišydami kepkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Į keptuvę su grybais perkelkite virtą bulgurą ir išmaišykite. Pabarstykite patiekalą džiovintais česnakais ir itališkomis žolelėmis.
Kategorijos