Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su žiediniais kopūstais
Ruošdami bulgurą su žiediniais kopūstais, atkreipkite dėmesį į daržovės išvaizdą. Kopūstai turi būti tankūs ir elastingi. Jei žiedynai glaudžiai prigludę vienas prie kito, o tarp jų matosi lapai, kopūstai yra apsaugoti nuo išdžiūvimo ir bus sultingiausi. Bulgur bus puikus vegetariško valgiaraščio papildymas, nes jis pakeičia gyvulinės kilmės baltymus. Kruopų sudėtyje lėti angliavandeniai, kurie neprisideda prie svorio augimo. Tačiau jie greitai pasotina organizmą ir ilgam palieka sotumo jausmą.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite jį ir suberkite prieskonius (ciberžolę, papriką, karį ir imbierą). Šiek tiek pašildykite prieskonius, maišydami. Į keptuvę supilkite susmulkintus žiedinius kopūstus, morkas ir saldžiąsias paprikas. Retkarčiais pamaišydami kepkite daržoves ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kruopas. Į keptuvę suberkite bulgurą. Padidinkite ugnį ir 2 minutes kepkite bulgurą ant didelės ugnies. Taip bulguras maksimaliai atskleis savo riešutų skonį ir taps trapus. Tada bulgurą ir daržoves užpilkite dviem puodeliais vandens, įberkite druskos ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį. Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite patiekalą apie 25 minutes.
Kategorijos