Bulgur su žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bulgur su žuvimi

Bulgur yra senos ir turtingos istorijos grūdai, atkeliavę iš Artimųjų Rytų. Ten jis plačiai naudojamas kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų. Bulgur su žuvimi - sveikas sotaus pietų patiekalo variantas. Šiame patiekale gausu skaidulinių medžiagų, baltymų, vitamino D, omega-3 riebalų rūgščių. Šiam patiekalui tinka bet kokia žuvies filė.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su žuvimi Žingsnis 1
Bulgur užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol bus paruoštas. Prieš verdant kruopas pageidautina 2-3 minutes pakepinti.

Žingsnis 2

Bulgur su žuvimi Žingsnis 2
Morkas supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Bulgur su žuvimi Žingsnis 3
Svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Bulgur su žuvimi Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus perpjaukite į dvi dalis.

Žingsnis 5

Bulgur su žuvimi Žingsnis 5
Žuvies filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 6

Bulgur su žuvimi Žingsnis 6
Susmulkinkite česnaką. Aitriąsias paprikas geriausia pjaustyti su pirštinėmis, kad būtų saugu.

Žingsnis 7

Bulgur su žuvimi Žingsnis 7
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite morkas ir svogūnus, suberkite bulgurą ir išmaišykite.

Žingsnis 8

Bulgur su žuvimi Žingsnis 8
Žuvį virkite atskirai. Įkaitinkite keptuvę. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite vyšninius pomidorus, česnaką ir pipirus. Tada į daržoves sudėkite žuvį, prieskonius ir prieskonius. Troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Žingsnis 9

Bulgur su žuvimi Žingsnis 9
Paruoškite lėkštę. Išdėliokite bulgurą ir ant viršaus sudėkite žuvį su padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos