Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su žuvimi
Bulgur yra senos ir turtingos istorijos grūdai, atkeliavę iš Artimųjų Rytų. Ten jis plačiai naudojamas kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų. Bulgur su žuvimi - sveikas sotaus pietų patiekalo variantas. Šiame patiekale gausu skaidulinių medžiagų, baltymų, vitamino D, omega-3 riebalų rūgščių. Šiam patiekalui tinka bet kokia žuvies filė.
Žingsnis 1
Bulgur užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol bus paruoštas. Prieš verdant kruopas pageidautina 2-3 minutes pakepinti.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 5
Žuvies filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Susmulkinkite česnaką. Aitriąsias paprikas geriausia pjaustyti su pirštinėmis, kad būtų saugu.
Žingsnis 7
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite morkas ir svogūnus, suberkite bulgurą ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Žuvį virkite atskirai. Įkaitinkite keptuvę. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite vyšninius pomidorus, česnaką ir pipirus. Tada į daržoves sudėkite žuvį, prieskonius ir prieskonius. Troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 9
Paruoškite lėkštę. Išdėliokite bulgurą ir ant viršaus sudėkite žuvį su padažu.
Kategorijos