Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur troškinys su sūriu
Bulgur yra sveiki ir skanūs grūdai. Iš jų galima pagaminti puikų apkepą su sūriu. Šis ingredientas puikiai papildo bet kokį patiekalą. Sūrio tėvyne laikomos Rytų šalys. Pirmasis sūris buvo gautas vežant pieną. Veikiamas fermentų, temperatūros ir kratymo, jis virto sūriu. Visų rūšių sūriai gali būti skirstomi į šviežius, minkštus, pusiau kietus ir kietus. Troškiniams geriau rinktis kietąsias rūšis.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą ir kitus produktus. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite bulgurą ir druską. Virkite kruopas 25 minutes, kol suminkštės. Supjaustykite agurką griežinėliais, papriką supjaustykite griežinėliais, alyvuoges supjaustykite žiedais ir susmulkinkite aitriąją papriką.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Fetos sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Dubenyje sumaišykite jogurtą, tarkuotą sūrį, smulkiai supjaustytą kalendrą ir susmulkintą česnaką.
Žingsnis 3
Paruoškite apkepą su sūriu. Sumaišykite bulgurą su daržovėmis ir sudėkite į kepimo indą. Į formą supilkite sūrio padažą. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos