Publikavimo data: 2025-08-16
Bulguro rizotas su jūros gėrybėmis
Risotto - itališkas patiekalas iš ryžių su mėsa, žuvimi arba daržovėmis. Šiam patiekalui tinka Carnaroli arba Arborio ryžiai. Pabandykite gaminti bulgur rizotą su jūros gėrybėmis. Tai puikus pasirinkimas lengvai ir sveikai vakarienei. Pagal patiekalo gaminimo technologiją kruopos pakepinamos svieste arba augaliniame aliejuje, tada jos verdamos karštame daržovių arba mėsos sultinyje. Jei rizotas yra su žuvimi ar jūros gėrybėmis, nedėkite į jį sūrio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Saulėgrąžų aliejų padalykite į dvi keptuves. Vienoje keptuvėje 7 minutes kepkite bulgurą. Kalmarus supjaustykite žiedais. Pomidorus supjaustykite 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite krevetes. Česnakus išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Užvirinkite patiekalą. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją krevetes, midijas, kalmarus ir česnakus. Kepkite 7 minutes. Tada sudėkite pomidorus ir kukurūzus, troškinkite dar 7 minutes. Supilkite į keptuvę vandenį su bulguru ir virkite 25 minutes. Pasibaigus laikui, į bulgurą supilkite sojų padažą ir jūros gėrybes ir troškinkite 1 minutę.
Kategorijos