Publikavimo data: 2024-03-27
Bulvių apkepas su sūriu, vištiena ir grybais
Skanus bulvių apkepas su vištiena, sūriu ir grybais yra vienas populiariausių patiekalų mūsų šalyje. Kepta vištiena su bulvėmis bus sotūs pietūs, o traški auksinė tarkuoto sūrio plutelė padarys patiekalą dar gardesnį. Grybuose gausu baltymų, kaip ir vištienos krūtinėlės filė, todėl patiekalas gana mažai kaloringas. O dėl dvigubos grietinėlės padažo troškinys bus sultingesnis ir švelnesnis!
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną griežinėliais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Pievagrybius perpjaukite pusiau.
Žingsnis 4
Krūtinėlės filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 6
Paimkite keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite kepti svogūnus.
Žingsnis 7
Į svogūnus sudėkite grybus.
Žingsnis 8
Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Paimkite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi, sudėkite į ją griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 10
Tarkuotą sūrį padalykite į 3 dalis. Trečdalį sūrio užbarstykite ant prieš tai išklotų bulvių.
Žingsnis 11
Ant viršaus sudėkite troškintus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 12
Ant viršaus užbarstykite antrąją dalį tarkuoto sūrio.
Žingsnis 13
Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytą krūtinėlės filė.
Žingsnis 14
Užpildykite apkepą grietinėle.
Žingsnis 15
Ant viršaus užbarstykite trečdalį tarkuoto sūrio. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 16
Dėkite patiekalą į 180 C įkaitintą orkaitę 1 valandai, kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos