Publikavimo data: 2024-03-30
Bulvių gnocchi
Pabandykite pasigaminti gnocchi - populiarų karštąjį patiekalą italų namų virtuvėje. Kadangi bulvės Europoje atsirado tik XVI a., bulvių gnocchi yra senesnio klasikinio koldūnų iš kvietinių miltų ir kiaušinių recepto variantas. Norint pasigaminti bulvių gnocchi, reikės tik paprastų ingredientų. Tradiciniai miltiniai koldūnai paprastai patiekiami su pomidorų padažu ir tarkuotu sūriu, o bulviniai koldūnai gali būti patiekiami su grietinės ir česnakų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką bei smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles. Sumaišykite grietinę, česnaką ir žoleles, padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Bulves virkite, kol suminkštės, verdant vandenį šiek tiek pasūdykite. Nusausinkite ir atvėsinkite bulves. Sutrinkite bulves. Į bulvių košę įdėkite sviesto. Į bulvių košę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Galite naudoti mikserį lengvuoju režimu. Įsitikinkite, kad mišinyje nėra tvirtų gumulėlių. Mišinį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, suberkite raugą ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite gnocchi. Iš tešlos suformuokite nedidelius 2-3 cm skersmens gumulėlius, suformuokite juos į ovalo formą, viduryje pirštu padarydami nedidelius įdubimus.
Žingsnis 4
Išvirkite gnocchi. Užvirkite vandenį puode ir 3-4 minutes virkite bulvių gnocchi, ištraukite gnocchi iš vandens dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę. Patiekite karštus su grietinės ir česnakų padažu.
Kategorijos