Gnocchi grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Gnocchi grietinėlės padaže

Tradicinis itališkas patiekalas gnocchi paprastai patiekiamas su pomidorų padažu. Tačiau vietoj jo galite pasigaminti grietinėlės padažą, remdamiesi Skandinavijos šalių - Švedijos ir Suomijos - tradicijomis. Bulvių gnocchi grietinėlės padaže yra labai kaloringas, bet subtilus patiekalas, kuris puikiai tiks žiemos pietums ar vakarienei, pasotins ir sušildys per didžiausius šalčius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gnocchi grietinėlės padaže Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Į bulvių košę įdėkite minkšto sviesto. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus. Įsitikinkite, kad mišinyje nėra bulvių gabalėlių ar tankių gumulėlių. Į mišinį įberkite kepimo miltelių, druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Gnocchi grietinėlės padaže Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą. Sausame puode nuolat maišydami pakepinkite miltus iki šviesiai smėlio spalvos. Toliau maišydami į miltus sudėkite sviestą. Supilkite į puodą pieną, išmaišykite mišinį ir maišydami užvirinkite. Padažą pasūdykite. Supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir dar 1-2 minutes palaikykite puodą įjungtą. Nuimkite padažą nuo ugnies ir palikite šiltoje vietoje.

Žingsnis 3

Gnocchi grietinėlės padaže Žingsnis 3
Suformuokite gnocchi. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus, panašius į mėsos kukulius, ir viduryje padarykite įdubimus. Virkite gnocchi verdančiame vandenyje 2-3 minutes ir išimkite juos dantytu šaukštu į didelę lėkštę arba iš karto sudėkite į lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos