Publikavimo data: 2024-04-14
Gnocchi grietinėlės padaže
Tradicinis itališkas patiekalas gnocchi paprastai patiekiamas su pomidorų padažu. Tačiau vietoj jo galite pasigaminti grietinėlės padažą, remdamiesi Skandinavijos šalių - Švedijos ir Suomijos - tradicijomis. Bulvių gnocchi grietinėlės padaže yra labai kaloringas, bet subtilus patiekalas, kuris puikiai tiks žiemos pietums ar vakarienei, pasotins ir sušildys per didžiausius šalčius.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Į bulvių košę įdėkite minkšto sviesto. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus. Įsitikinkite, kad mišinyje nėra bulvių gabalėlių ar tankių gumulėlių. Į mišinį įberkite kepimo miltelių, druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą. Sausame puode nuolat maišydami pakepinkite miltus iki šviesiai smėlio spalvos. Toliau maišydami į miltus sudėkite sviestą. Supilkite į puodą pieną, išmaišykite mišinį ir maišydami užvirinkite. Padažą pasūdykite. Supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir dar 1-2 minutes palaikykite puodą įjungtą. Nuimkite padažą nuo ugnies ir palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Suformuokite gnocchi. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus, panašius į mėsos kukulius, ir viduryje padarykite įdubimus. Virkite gnocchi verdančiame vandenyje 2-3 minutes ir išimkite juos dantytu šaukštu į didelę lėkštę arba iš karto sudėkite į lėkštes.
Kategorijos