Publikavimo data: 2024-04-14
Gnocchi ir sūris
Bulvių gnocchi su rikotos sūriu džiugins autentiškos itališkos virtuvės skoniu ir aromatu ir bus puiki vakarienė visai šeimai. Bulvių gnocchi su sūriu receptas yra paprastas, o naudojant tradicinį itališką rikotos sūrį patiekalas bus ne per daug kaloringas, bet kartu maistingas ir sveikas. Lengvas pomidorų padažas su bazilikais papildys ir išryškins sodrų, pilną bulvių ir sūrio gnocchi skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite smulkintą česnaką. Į česnaką sudėkite pomidorus, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite padažą 5-7 minutes. Į padažą suberkite bazilikus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Sutrinkite bulves. Palaipsniui į bulves sudėkite sviestą. Stebėkite, kad košėje neliktų didelių bulvių gabaliukų. Sutrupinkite sūrį ir įmaišykite į košę. Tada į masę įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Į košę palaipsniui suberkite miltus, žiūrėdami, kad tešla nebūtų per tiršta. Pabaigoje įmaišykite raugą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite gnocchi. Iš tešlos suformuokite nedideles dešreles. Puode užvirinkite vandenį ir virkite gnocchi 3-4 minutes, išimkite gnocchi iš vandens dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę. Karštus gnocchi užpilkite padažu ir iš karto patiekite.
Kategorijos