Gnocchi su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Gnocchi su grybais

Bulvės į Europą buvo atvežtos tik XVI a., o grybai Apeninų pusiasalyje žinomi nuo romėnų laikų. Pievagrybių gnocchi - karštas italų namų virtuvės patiekalas - sujungia šiuos du produktus mums šiek tiek neįprasta forma, tačiau su gerai pažįstamu ir mėgstamu skoniu. Patiekdami gnocchi su grybais tradiciniu rusišku variantu - su grietine ir šviežiomis žolelėmis - išryškinsite gnocchi su grybais skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gnocchi su grybais Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, kol lengvai apskrus. Į svogūnus sudėkite pievagrybius ir toliau kepkite 5-7 minutes, intensyviai maišydami. Grybus ir svogūnus pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įpilkite į keptuvę 2 šaukštelius karšto vandens, pavirkite mišinį 2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Gnocchi su grybais Žingsnis 2
Suformuokite gnocchi. Sutrinkite virtas bulves ir įdėkite suminkštinto sviesto. Tada į košę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į košę sudėkite grybus ir svogūnus, išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Į tyrę palaipsniui suberkite miltus, žiūrėdami, kad tešla neprarastų purumo ir oro. Kai tešla bus gerai išminkyta, iškočiokite ją į pailgus, lygius gumulėlius - tai bus grybų gnocchi.

Žingsnis 3

Gnocchi su grybais Žingsnis 3
Išvirkite gnocchi. Įmeskite gnocchi į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes ant didelės ugnies. Išimkite gnocchi iš vandens dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę. Gnocchi su grybais patiekite karštus, porcijomis, į kiekvieną porciją įdėdami po 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir saują smulkintų žolelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos