Publikavimo data: 2024-04-14
Gnocchi su grybais
Bulvės į Europą buvo atvežtos tik XVI a., o grybai Apeninų pusiasalyje žinomi nuo romėnų laikų. Pievagrybių gnocchi - karštas italų namų virtuvės patiekalas - sujungia šiuos du produktus mums šiek tiek neįprasta forma, tačiau su gerai pažįstamu ir mėgstamu skoniu. Patiekdami gnocchi su grybais tradiciniu rusišku variantu - su grietine ir šviežiomis žolelėmis - išryškinsite gnocchi su grybais skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, kol lengvai apskrus. Į svogūnus sudėkite pievagrybius ir toliau kepkite 5-7 minutes, intensyviai maišydami. Grybus ir svogūnus pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įpilkite į keptuvę 2 šaukštelius karšto vandens, pavirkite mišinį 2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite gnocchi. Sutrinkite virtas bulves ir įdėkite suminkštinto sviesto. Tada į košę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į košę sudėkite grybus ir svogūnus, išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Į tyrę palaipsniui suberkite miltus, žiūrėdami, kad tešla neprarastų purumo ir oro. Kai tešla bus gerai išminkyta, iškočiokite ją į pailgus, lygius gumulėlius - tai bus grybų gnocchi.
Žingsnis 3
Išvirkite gnocchi. Įmeskite gnocchi į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes ant didelės ugnies. Išimkite gnocchi iš vandens dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę. Gnocchi su grybais patiekite karštus, porcijomis, į kiekvieną porciją įdėdami po 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir saują smulkintų žolelių.
Kategorijos