Publikavimo data: 2024-05-25
Bulvių ir kiaušinių pyragas
Pyragas su bulvėmis ir kiaušiniais yra garsus rusiškas pyragas. Pyragas ruošiamas orkaitėje iš tešlos be mielių, pagamintos iš improvizuotų produktų - miltų, kefyro, sodos, o įdarą sudaro kiaušiniai, bulvės ir svogūnai. Kad pyragas būtų tikrai naminis, naudokite kaimiškus produktus: kiaušinius, grietinę, grietinę. Šį pyragą galima pagaminti greitai, kai neturite laiko ilgai stovėti prie viryklės.
Žingsnis 1
Sumaišykite tešlai skirtus produktus. Supilkite kefyrą į gilų dubenį. Pasūdykite, suberkite sodą, išmaišykite, supilkite grietinę, įmuškite žalią vištos kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad tešloje nebūtų gumulėlių.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago įdarą. Kiaušinį sutarkuokite vidutine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Bulves, kiaušinį ir svogūną sudėkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarą užpildykite tešla. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, o šonus ir dugną lengvai pabarstykite miltais. Į formą supilkite pusę tešlos. Ant tešlos sudėkite įdarą, paskirstykite jį tolygiu sluoksniu. Ant viršaus supilkite antrąją pusę tešlos.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti kepimo formą. Į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę įdėkite formą su pyragu ir kepkite 40 minučių. Išimkite paruoštą pyragą ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos