Publikavimo data: 2024-03-23
Bulvių ir salierų košė
Bulvių ir salierų košė yra maistingas ir sveikas patiekalas. Bulvėse gausu skaidulų ir mikroelementų, jos gali pagerinti medžiagų apykaitą. Salierai yra nuostabi daržovė: labai mažai kaloringa, praturtinta antioksidantais, elektrolitais, vitaminais ir mineralais. Bulvių ir salierų košė su grietinėle gaunasi labai švelni, kvapni, maistinga ir skani. Kad bulvių košė būtų dar gardesnė, galite į ją įdėti traškių keptų svogūnų.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Salierą supjaustykite nedideliais strypeliais.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite bulves ir salierus, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite, kol bulvės išvirs, 10 minučių. Tada nusausinkite.
Žingsnis 5
Sudėkite virtus salierus į blenderio indą, įpilkite trečdalį viso grietinėlės kiekio. Plakite, kol pasidarys tyrė.
Žingsnis 6
Į virtas bulves sudėkite sviestą ir grietinėlę, pagal skonį pagardinkite pipirais. Maišytuvu suplakite bulvių košę iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Į bulves suberkite trintus salierus ir vėl plakite iki vientisos masės.
Kategorijos