Publikavimo data: 2024-05-25
Bulvių ir sūrio pyragas
Kepimui skirtos sluoksniuotos tešlos galima nusipirkti paruoštos bet kuriame prekybos centre, tačiau ją taip pat lengva pasigaminti patiems. Tiek paruošta, tiek naminė tešla naudojama įvairiems kepiniams - saldiems, liesiems ar mėsos. Vienas populiariausių receptų - pyrago su bulvėmis ir sūriu receptas. Dažniausiai bulvės įdarui tiesiog supjaustomos griežinėliais, tačiau jei prieš tai pagaminsite bulvių košę ir įdėsite sūrio, toks pyragas išeis daug minkštesnis ir švelnesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį (šiltesnį nei kambario temperatūros), suberkite 1 šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Palikite 15-20 minučių, kol susidarys putų "kepurė". Miltus sumaišykite su druska ir likusiu cukrumi, sudėkite 200 g gabaliukais supjaustyto sviesto ir trinkite rankomis, kad susidarytų smulkūs trupiniai. Į mielių mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite miltus ir sviestą ir išminkykite elastingą, lygią tešlą.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Padalykite tešlą į keturias dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną stačiakampio formą. Kiekvieną gabalėlį aptepkite likusiu ištirpintu sviestu. Sudėkite tešlos lakštus vieną ant kito ir iškočiokite. Tada tešlą vėl sulenkite per pusę ir vėl iškočiokite. Procesą pakartokite dar du kartus. Tada tešlą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago įdarą. Sutrinkite virtas bulves, pagardinkite druska ir pipirais ir palikite atvėsti. Svogūnus pakepinkite, kol taps auksinės spalvos, ir sumaišykite su bulvių koše.
Žingsnis 4
Formuokite pyragą. Supjaustykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite į stačiakampį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite vieną tešlos sluoksnį. Ant jo tolygiai paskleiskite bulvių košę, palikdami tešlos kraštus. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio, uždėkite antrąjį tešlos gabalą ir sandariai užspauskite kraštus. Viršuje šakute arba mediniu iešmeliu padarykite keletą dūrių ir aptepkite pyragą plaktu vištienos kiaušiniu. Pyragą pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragą su bulvėmis ir sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Po grotelėmis padėkite nedidelį indą su vandeniu, kad pyragas su bulvėmis ir sūriu nesuliptų. Kepimo skardą su pyragu pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės, perkelkite į didelį indą ar padėklą ir leiskite pyragui 10 min. pastovėti.
Kategorijos