Bulvių ir svogūnų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Bulvių ir svogūnų pyragas

Orkaitėje kepamas senas rusiškas patiekalas - sotus mielinis pyragas su bulvėmis ir svogūnais. Recepto pagrindas - nelabai tiršta tešla, kurios nereikia ilgai minkyti. Bulvių pyragas gali tapti ne tik užkandžiu prie arbatos, bet ir visaverčiu patiekalu pasninkaujantiems. Įdarui galima imti svogūnų pagal skonį: šviežių žalių, žalių arba saulėgrąžų aliejuje keptų svogūnų.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių ir svogūnų pyragas Žingsnis 1
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus. Paimkite patogų dubenį ir persijokite į jį miltus. Supilkite mieles ir cukrų. Pašildykite vandenį iki maždaug 30 laipsnių ir supilkite jį į dubenį su miltais. Pasūdykite, supilkite saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite iki tirštos grietinės konsistencijos. Dubenį su tešla uždenkite švaria marle arba rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių pakilti.

Žingsnis 2

Bulvių ir svogūnų pyragas Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Bulves ir ropę supjaustykite maždaug pusės centimetro storio apskritimais. Puode užkaitinkite vandenį, kol užvirs, pasūdykite jį ir virkite bulvių ir ropių griežinėlius apie 3 minutes. Sudėkite daržoves ant sietelio ir leiskite vandeniui nutekėti. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Bulvių ir svogūnų pyragas Žingsnis 3
Paruoškite pyragą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą išklokite pergamentu, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Padalykite tešlą per pusę. Pirmąją dalį supilkite į formą. Ant tešlos lygiu sluoksniu sudėkite bulves ir ropę, pabarstykite druska, pipirais, uždėkite kepintų svogūnų sluoksnį. Pyragą pripildykite antrąja tešlos dalimi. Tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite 45 minutes, tada suvyniotą į rankšluostį leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos