Publikavimo data: 2024-06-12
Bulvių ir svogūnų pyragas
Orkaitėje kepamas senas rusiškas patiekalas - sotus mielinis pyragas su bulvėmis ir svogūnais. Recepto pagrindas - nelabai tiršta tešla, kurios nereikia ilgai minkyti. Bulvių pyragas gali tapti ne tik užkandžiu prie arbatos, bet ir visaverčiu patiekalu pasninkaujantiems. Įdarui galima imti svogūnų pagal skonį: šviežių žalių, žalių arba saulėgrąžų aliejuje keptų svogūnų.
Žingsnis 1
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus. Paimkite patogų dubenį ir persijokite į jį miltus. Supilkite mieles ir cukrų. Pašildykite vandenį iki maždaug 30 laipsnių ir supilkite jį į dubenį su miltais. Pasūdykite, supilkite saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite iki tirštos grietinės konsistencijos. Dubenį su tešla uždenkite švaria marle arba rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Bulves ir ropę supjaustykite maždaug pusės centimetro storio apskritimais. Puode užkaitinkite vandenį, kol užvirs, pasūdykite jį ir virkite bulvių ir ropių griežinėlius apie 3 minutes. Sudėkite daržoves ant sietelio ir leiskite vandeniui nutekėti. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą išklokite pergamentu, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Padalykite tešlą per pusę. Pirmąją dalį supilkite į formą. Ant tešlos lygiu sluoksniu sudėkite bulves ir ropę, pabarstykite druska, pipirais, uždėkite kepintų svogūnų sluoksnį. Pyragą pripildykite antrąja tešlos dalimi. Tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite 45 minutes, tada suvyniotą į rankšluostį leiskite atvėsti.
Kategorijos