Bulvių ir vištienos kiaušinių salotos "Mimosa", paskanintos majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Bulvių ir vištienos kiaušinių salotos "Mimosa", paskanintos majonezu

Mimozos salotos - tai šventinės salotos, atsiradusios SSRS. Šios salotos buvo pavadintos gražios mimozos gėlės, kurią jos primena, garbei. Salotose yra daug baltymų, kurie padeda žmogui palaikyti sveikatą ir yra ypač svarbūs sportuojantiems žmonėms.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių ir vištienos kiaušinių salotos "Mimosa", paskanintos majonezu Žingsnis 1
Virtas morkas ir bulves sutarkuokite stambia tarka. Atskirkite virtų kiaušinių baltymus nuo trynių ir sutarkuokite juos smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 10 min. užpilkite verdančiu vandeniu - taip pašalinsite kartumą. Skumbrę sumalkite šakute.

Žingsnis 2

Bulvių ir vištienos kiaušinių salotos "Mimosa", paskanintos majonezu Žingsnis 2
Salotas išdėliokite sluoksniais. Pirmuoju sluoksniu dėkite pusę tarkuotų bulvių ir lengvai patrinkite rankomis, pabarstykite druska ir pipirais. Sluoksnį patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Ant kito sluoksnio išdėliokite nuplautą žuvį ir svogūnus, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, patepkite nedideliu kiekiu majonezo, o ant kito sluoksnio išdėliokite tarkuotus baltymus, patepkite majonezu.

Žingsnis 3

Bulvių ir vištienos kiaušinių salotos "Mimosa", paskanintos majonezu Žingsnis 3
Ant baltymų sluoksnio sudėkite tarkuotas morkas, aptepkite majonezu, pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais. Tada išdėliokite likusias tarkuotas bulves, taip pat ištepkite majonezu, druska ir pipirais. Paskutinis sluoksnis - tarkuotas trynys. Juo pabarstykite visas salotas. Dėkite salotas į šaldytuvą bent valandai ir tada galite patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos