Publikavimo data: 2024-04-03
"Mimosa" salotos su rausvąja lašiša ir maasdamo sūriu
Klasikinės "Mimosa" salotos ant šventinio stalo yra tokios pat populiarios kaip Olivjė ir silkė po kailiniais. Jas paruošti nėra sudėtinga. Svarbiausia - iš anksto išvirti daržoves, jas atvėsinti ir nuvalyti. Padažui rinkitės kokybišką majonezą arba pasigaminkite jį namuose patys. Tam sumaišykite kiaušinį, garstyčias, citrinos sultis ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite arba suplakite trintuvu.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas ir bulves. Atskirkite baltymus nuo trynių ir suberkite juos į atskirus dubenėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite konservuotą lašišą. Konservuotą rausvąją lašišą sudėkite į dubenį, prieš tai nusausinę sultis. Sutrinkite ją šakute, įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Į lėkštę dėkite bulvių sluoksnį, išlyginkite, aptepkite majonezu ir druska. Tada sluoksniais sudėkite žuvį, morkas, baltymus ir trynius. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus viršutinį, patepkite majonezu. Salotas patiekite atšaldytas.
Kategorijos