Publikavimo data: 2024-04-03
Salotos "Mimosa" su žuvies konservais
Klasikinės salotos "Mimosa" su žuvies konservais - tai skanaus ir sotaus patiekalo receptas. Jis tinka ir šventiniam stalui, ir įprastai vakarienei. Galite naudoti bet kokią žuvį: nerką, sairą, lašišą arba rausvąją lašišą. Svarbiausia, kad žuvies konservai būtų geros kokybės: skardinė neturėtų deformuotis, o produkto galiojimo laikas nebūtų pasibaigęs. Jei norite, kad salotos būtų mažiau kaloringos, sumažinkite majonezo sluoksnių skaičių.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies konservus. Atidarykite konservų skardinę ir įdėkite ją į sietelį, kad išsiskirtų sultys. Tada išimkite kaulus ir sutrinkite juos šakute.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Nulupkite agurkus ir juos smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Formos žiedą dėkite į lėkštę. Išdėliokite pirmąjį sluoksnį bulvių, šiek tiek druskos, pipirų, aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu. Tada išdėliokite žuvį ir taip pat patepkite sluoksnį majonezu. Ant majonezo užtepkite krapų, tada svogūnų ir ant viršaus užtepkite sviesto. Toliau išdėliokite pusę marinuotų agurkų. Tuomet išdėliokite pusę morkų ir ištepkite jas majonezu. Pakartokite bulvių, žuvies, agurkų ir morkų sluoksnius. Nepamirškite kiekvieno jų ištepti majonezu. Ant paskutinio sluoksnio uždėkite kiaušinių baltymus, gerai ištepkite majonezu ir papuoškite mimozos salotas tryniais.
Kategorijos