Publikavimo data: 2024-04-03
Mimozos salotos su ryžiais
Mimozos salotos populiarios Rusijoje, jos ruošiamos su ryžiais, agurkais, sūriu ir kitais produktais. Yra daug receptų, pavyzdžiui, žuvies salotos "Mimosa" su ryžiais ir atšaldytu sviestu. Dėl sviesto salotos tampa švelnios ir minkštos, o ryžiai puikiai dera su žuvimi. Salotoms geriau rinktis ilgagrūdžius ryžius, pavyzdžiui, jazminus arba basmati, jie virdami nesulipsta.
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių ir sudėkite juos į atskirus indus. Baltymus ir trynius sutarkuokite kartu.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius produktus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Supjaustykite agurką griežinėliais ir sutarkuokite morką. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Konservuotą žuvį sudėkite į sietelį ir leiskite nusausinti, tada perkelkite į lėkštę ir sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Paimkite lėkštę, uždėkite ant jos kepimo žiedą ir pirmiausia sudėkite pusę žuvies konservų. Tada išdėliokite ryžius. Ant viršaus užtepkite šiek tiek sūrio ir aptepkite majonezu. Tada išdėliokite kiaušinio baltymus ir morkas, aptepkite majonezu. Tada sluoksniuokite agurkus, likusią žuvį ir svogūnus. Pagardinkite pipirais ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 4
Puoškite salotas. Ant viršutinio sluoksnio sudėkite trynius, sviestą sutarkuokite smulkia tarka.
Kategorijos