Publikavimo data: 2024-06-24
Bulvių ir žuvies salotos
Bulvių ir žuvies salotos su silke būna švelnios ir aromatingos. Silkė yra kone populiariausia žuvis, be kurios neapsieina nė viena šventė. Joje yra jodo, omega-3, kalcio ir daug baltymų, tačiau kartu silkė laikoma riebia žuvimi, todėl nerekomenduojama jos valgyti dažniau nei 2-3 kartus per savaitę. Į bulvių-žuvies salotas galite įdėti svogūnų arba šviežių prieskoninių žolelių.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Užpilkite bulves vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus virkite bulves 20 minučių, kol jos suminkštės. Bulves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite supjaustytą silkę, bulves ir svogūnus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir actu, suberkite garstyčių sėklas ir išmaišykite.
Kategorijos