Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė "Airy"
Bulvėse yra unikali vitaminų ir mineralų (fosforo, kalio ir kt.) sudėtis, kuri leidžia organizmą prisotinti beveik visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Dėl to, kad bulvės nėra verdamos, jose yra mažiau vandens, o bulvių košė yra ypač turtinga. Atvėsusi ji nesukietėja, kaip dažnai nutinka naudojant klasikinį gaminimo būdą, o išlieka tokia pat minkšta ir skani kaip šviežiai išvirtos bulvės.
Žingsnis 1
Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite.
Žingsnis 2
Padarykite keletą dantų krapštuku padarytų skylučių ir kiekvieną gumbą sandariai suvyniokite į foliją.
Žingsnis 3
Dėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite 180 °C temperatūroje 40-50 minučių.
Žingsnis 4
Greitai nulupkite virtų bulvių odelę.
Žingsnis 5
Pašildykite pieną. Sudėkite bulves į tinkamo dydžio dubenį, supilkite sviestą, karštą pieną ir druską.
Žingsnis 6
Sutrinkite bulves trintuvu arba blenderiu. Gerai išmaišykite šaukštu.
Kategorijos