Bulvių košė "Airy" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių košė "Airy"

Bulvėse yra unikali vitaminų ir mineralų (fosforo, kalio ir kt.) sudėtis, kuri leidžia organizmą prisotinti beveik visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Dėl to, kad bulvės nėra verdamos, jose yra mažiau vandens, o bulvių košė yra ypač turtinga. Atvėsusi ji nesukietėja, kaip dažnai nutinka naudojant klasikinį gaminimo būdą, o išlieka tokia pat minkšta ir skani kaip šviežiai išvirtos bulvės.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite.

Žingsnis 2

Padarykite keletą dantų krapštuku padarytų skylučių ir kiekvieną gumbą sandariai suvyniokite į foliją.

Žingsnis 3

Bulvių košė "Airy" Žingsnis 3
Dėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite 180 °C temperatūroje 40-50 minučių.

Žingsnis 4

Bulvių košė "Airy" Žingsnis 4
Greitai nulupkite virtų bulvių odelę.

Žingsnis 5

Pašildykite pieną. Sudėkite bulves į tinkamo dydžio dubenį, supilkite sviestą, karštą pieną ir druską.

Žingsnis 6

Bulvių košė "Airy" Žingsnis 6
Sutrinkite bulves trintuvu arba blenderiu. Gerai išmaišykite šaukštu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos