Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių košė ant vandens su krapais
Bulvių košė yra populiariausias garnyras iš bulvių. Dėl švelnios tekstūros ir malonaus skonio šį universalų patiekalą galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip garnyrą prie bet kokios mėsos, paukštienos ar žuvies.
Žingsnis 1
Perpjaukite bulves per pusę ir užpilkite vandeniu. Uždėkite puodą su bulvėmis ant viryklės ir virkite, kol suminkštės. Bulves virkite 15-20 minučių, paruoštumą tikrinkite peiliu arba šakute, jei jie lengvai įeina į bulves, vadinasi, bulvės išvirė. Nusunkite bulvių sultinį į puodelį.
Žingsnis 2
Sudėkite bulves į didelį gilų dubenį ir sutrinkite jas trintuvu, įpilkite daugiau sultinio. Pagal skonį įberkite krapų, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Patiekite mišrainę į lėkštę naudodami kepimo formą. Viršų pabarstykite šviežiais krapais.
Kategorijos