Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė daugiafunkcinėje keptuvėje
Geriausios bulvių veislės bulvių košei ruošti yra tos, kurių odelė balta. Jos gerai išverda ir tampa traškios. Bulvės rausva odele yra mažiau krakmolingos. Nepriklausomai nuo veislės, geriau rinktis ne senas bulves, nes jos visada turi daugiau krakmolo nei ankstyvosios. Norėdami patikrinti, ar bulvė krakmolinga, perpjaukite ją per pusę ir patrinkite puseles. Sujunkite jas, paimkite viršutinę ir pakelkite. Jei apatinė pusė prilimpa, vadinasi, bulvėje yra daug krakmolo, o jei nukrenta, vadinasi, krakmolo nėra daug.
Žingsnis 1
Pradėkite virti bulves. Sudėkite bulvių skilteles į multicookerio dubenį. Pripilkite vandens aukščiau bulvių lygio ir sudėkite česnaką bei lauro lapą. Dėl jų bulvių košė įgaus pikantišką skonį. Uždarykite multicookerį ir nustatykite "Sriubos" arba "Garų" režimą. Gaminimo trukmė - 25 minutės. Kai bulvės išvirs ir taps minkštos, išimkite česnako skiltelę ir lauro lapą. Nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Sutrinkite bulves. Sudėkite bulves į puodą ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Taip pat galite naudoti mažo greičio maišytuvą. Taip košė bus oro, glotni ir nelipni. Į puodą supilkite šiltą pieną ir sviestą. Toliau minkykite tyrę, pabaigoje ją pasūdykite ir šiek tiek suplakite šakute. Taip druska gerai pasiskirstys ir patiekalas bus puresnis.
Kategorijos