Publikavimo data: 2024-03-27
Bulvių košė keptuvėje
Tradicinė bulvių košės gaminimo ir patiekimo forma žinoma visiems, tačiau kartais norisi paįvairinti pažįstamą patiekalą. Keptuvėje keptų bulvių košės receptas padės pagaminti kažką naujo, neįprasto. Toks patiekalas nustebins svečius ir artimuosius, o juos pradžiugins pažįstamu skoniu. Keptuvėje keptą bulvių košę galite patiekti su šviežiomis daržovėmis arba žiemos suktinukais.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, didelius gumbus supjaustykite gabalėliais. Stenkitės nepjaustyti bulvių per smulkiai. Taip jos praras daugiau krakmolo.
Žingsnis 2
Šviežius krapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Bulves sudėkite į verdantį ir pasūdytą vandenį. Palikite virti, kol suminkštės, maždaug 40-50 minučių.
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas ir sutrinkite trintuvu. Pasirinkite paprastą medinį arba perforuotą nerūdijančio plieno plaktuvą. Taip bulvių košė bus puresnė.
Žingsnis 5
Į tyrę įmaišykite susmulkintas žoleles, kiaušinį ir majonezą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Dar kartą kruopščiai išminkykite tyrę iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite bulvių košę. Bulvių košę paskleiskite po visą keptuvę.
Žingsnis 8
Kepkite bulvių košę iš abiejų pusių, kol taps auksinė.
Kategorijos