Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė mikrobangų krosnelėje
Į bulvių košę būtinai įeina pienas arba vanduo ir sviestas. Gali skirtis ir gaminimo būdas. Bulvių košę galima gaminti net mikrobangų krosnelėje. Bulvių košė gaunasi ne mažiau skani ir sveika, tačiau gaminimo laikas pastebimai sutrumpėja. Bulvių košei tinka bulvės, kurių krakmolingumas viršija 15 %. Bulvių košė bus orinė ir minkšta, bet labai kaloringa. Naudokite didelius gumbus. Jie gerai prinokę, todėl yra skanesni ir turi daugiau vitaminų.
Žingsnis 1
Bulves virkite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite bulves į dubenį ir užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti griežinėliais supjaustytus gumbus. Įdėkite dubenį į mikrobangų krosnelę, nustatykite didžiausią galingumą ir virkite 10-15 minučių. Patikrinkite, ar bulvės yra minkštos, naudodami šakutę. Priklausomai nuo galios, pailginkite virimo laiką.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę. Iš dubens su virtomis bulvėmis nusunkite vandenį į atskirą indą. Taip reguliuojama bulvių košės konsistencija. Į dubenį sudėkite sviestą, druską, karį ir česnako miltelius. Bulves sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Jei reikia, į košę įpilkite vandens, kuriame virė bulvės.
Kategorijos