Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su alyvuogių aliejumi ir rūkyta vištiena
Alyvuogių aliejus žinomas nuo senovės Graikijos, o dabar yra vienas brangiausių ir elitinių produktų. Jis suteikia maistui malonų, šiek tiek karstelėjusį skonį, kuris puikiai dera su bulvių koše, paruošta su juo kartu su rūkyta vištiena. Alyvuogių aliejus turi daug daugiau privalumų nei biudžetinis jo atitikmuo - saulėgrąžų aliejus. Jis padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje ir gerokai sumažina uždegimų riziką organizme.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite skiltelėmis, puselėmis, jei jos mažos, arba ketvirčiais. Bulves, alyvuogių aliejų ir papriką sudėkite į atskirą dubenį. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai pilkite pieną, kol pasieksite norimą konsistenciją. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 2
Ant bulvių košės su alyvuogių aliejumi sudėkite griežinėliais supjaustytą rūkytą vištieną ir patiekite.
Kategorijos