Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su austrių grybais
Minkšta ir švelni bulvių košė su sviestu ir pienu yra nuostabus ir mėgstamas garnyras. Bulvių košė tinka prie žuvies, mėsos, paukštienos ir daržovių. Siūlome paruošti bulvių košę su pievagrybiais. Šiuos kvapnius grybus lengva paruošti, o jų skonis ir tekstūra - puikūs! Patiekalas gaunasi lengvas, mažai kaloringas ir skanus. O jei bulvių košę gaminsite ant vandens be aliejaus, patiekalas taps vegetariškas. Išbandykite!
Žingsnis 1
Nuluptas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Šiek tiek pasūdykite vandenį, kad būtų šiek tiek sūrus skonis. Sudėkite bulves ant viryklės. Virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Kol bulvės verda, paruoškite pievagrybius. Rankomis supjaustykite juos stambiomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pievagrybius ant vidutinės ugnies 5-10 minučių, kol paruduos. Pagal skonį austres pasūdykite ir papipirinkite. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Nusausinkite virtas bulves. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė.
Žingsnis 4
Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir supilkite jį į bulves. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite bulvių košę pagal skonį.
Žingsnis 5
Į vieną lėkštės pusę dėkite porciją bulvių košės, o į kitą - keptų pievagrybių. Patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos