Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su austrių grybų jautienos stroganoffu
Bulvių košė su austrių grybais ir jautienos stroganovu - tai garsaus ir gerai žinomo patiekalo, kurį sugalvojo Novorosijos generalgubernatorius grafas Aleksandras Grigorjevičius Stroganovas, kurio garbei šis patiekalas ir pavadintas, versija. Tik kaip grybai jame naudojami austrių grybai, kurie yra stambios struktūros ir patiekalui suteikia saldžiai aštrų skonį bei poskonį. Austrių grybai yra gana pigūs ir lengvai apdorojami, todėl šį patiekalą gaminti lengviau ir maloniau.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūną. Bulves supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Bulves virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol jos suminkštės ir bus lengvai praduriamos peiliu.
Žingsnis 3
Į atskirą dubenį sudėkite bulves ir sviestą. Įpilkite šiek tiek pieno. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai pilkite pieną, kol gausite norimą konsistenciją. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 4
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite pievagrybius ir svogūnus, kepkite 15-20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Būtinai juos pasūdykite ir pagardinkite pipirų mišiniu!
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite grietinę ir troškinkite jautieną, kol ji išvirs, dar 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir jautienos stroganoffą ir patiekite.
Kategorijos