Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su baklažanais
Baklažanai - tai daržovė, kurią europiečiai pažino iš Rytų. Rytų tautos gamina baklažanus kaip atskirą patiekalą, pavyzdžiui, su graikiniais riešutais, saldžiarūgščiame padaže, su grybais arba su gruziniškomis žolelėmis. Europiečiai baklažanus ruošia šiek tiek kitaip: sumala daržovę į ikrus arba marinuoja žiemai. Baklažanus taip pat galima ruošti įvairiais būdais, pavyzdžiui, kepti, troškinti, kepti ar kepti ant grotelių. Į baklažanus pridėję kitų daržovių, galite gauti įdomių patiekalų, taip paįvairindami savo mitybą ir padarydami ją dar sveikesnę. Svogūnai, morkos, bulvės ir česnakai puikiai dera su baklažanais pagal skonį ir tekstūrą.
Žingsnis 1
Virtas bulves supjaustykite skiltelėmis - taip jos išvirs daug greičiau. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną ir sudėkite baklažanus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol baklažanai suminkštės.
Žingsnis 3
Bulves virkite, kol suminkštės. Baigiant virti, pagal skonį pasūdykite. Baigiant virti nusunkite vandenį.
Žingsnis 4
Iškeptus baklažanus perkelkite į maišytuvą. Sumalkite juos į ikrus.
Žingsnis 5
Virtas bulves sutrinkite rankiniu smulkintuvu, įpilkite pieno ir pagal skonį įberkite druskos. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Į bulvių košę šaukštu sudėkite baklažanų ikrus.
Žingsnis 7
Sumaišykite baklažanų ikrus ir bulvių košę iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Paruošta švelni baklažanų tyrė. Paruoštą patiekalą papuoškite šviežių petražolių šakele ir perkelkite į serviravimo lėkštę. Dėl skonio pabarstykite šiek tiek paprikos.
Kategorijos