Bulvių košė su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Bulvių košė su baklažanais

Baklažanai - tai daržovė, kurią europiečiai pažino iš Rytų. Rytų tautos gamina baklažanus kaip atskirą patiekalą, pavyzdžiui, su graikiniais riešutais, saldžiarūgščiame padaže, su grybais arba su gruziniškomis žolelėmis. Europiečiai baklažanus ruošia šiek tiek kitaip: sumala daržovę į ikrus arba marinuoja žiemai. Baklažanus taip pat galima ruošti įvairiais būdais, pavyzdžiui, kepti, troškinti, kepti ar kepti ant grotelių. Į baklažanus pridėję kitų daržovių, galite gauti įdomių patiekalų, taip paįvairindami savo mitybą ir padarydami ją dar sveikesnę. Svogūnai, morkos, bulvės ir česnakai puikiai dera su baklažanais pagal skonį ir tekstūrą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 1
Virtas bulves supjaustykite skiltelėmis - taip jos išvirs daug greičiau. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną ir sudėkite baklažanus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol baklažanai suminkštės.

Žingsnis 3

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 3
Bulves virkite, kol suminkštės. Baigiant virti, pagal skonį pasūdykite. Baigiant virti nusunkite vandenį.

Žingsnis 4

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 4
Iškeptus baklažanus perkelkite į maišytuvą. Sumalkite juos į ikrus.

Žingsnis 5

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 5
Virtas bulves sutrinkite rankiniu smulkintuvu, įpilkite pieno ir pagal skonį įberkite druskos. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 6
Į bulvių košę šaukštu sudėkite baklažanų ikrus.

Žingsnis 7

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 7
Sumaišykite baklažanų ikrus ir bulvių košę iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Bulvių košė su baklažanais Žingsnis 8
Paruošta švelni baklažanų tyrė. Paruoštą patiekalą papuoškite šviežių petražolių šakele ir perkelkite į serviravimo lėkštę. Dėl skonio pabarstykite šiek tiek paprikos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos