Bulvių košė su baklažanais ir adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Bulvių košė su baklažanais ir adžika

Baklažanai unikalūs tuo, kad sugeria maisto produktų ir prieskonių, su kuriais buvo ruošiami, skonį ir aromatą. Baklažanais patiekaluose galima pakeisti grybus ir net mėsą. Tereikia pasirinkti reikiamus prieskonius. Baklažanai tinka bet kokiam terminiam apdorojimui. Juos galima kepti, troškinti, kepti ant grotelių, dėti į salotas arba gaminti garsiuosius baklažanų ikrus. Baklažanai labai skanūs su bulvėmis. Į bulvių košę įdėję keptų ir supjaustytų baklažanų, gausite nuostabų patiekalą, kuris puikiai pakeis klasikinį garnyrą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite druska. Palikite 10 minučių. Druska padės pašalinti iš baklažano kartumo perteklių. Prieš gamindami patiekalą druską nuplaukite vandeniu.

Žingsnis 2

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Kepkite baklažanus ir svogūnus 15 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 3
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite, sutrinkite bulves plaktuvu ir supilkite pieną. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 4
Susmulkinkite kepintus baklažanus blenderiu, sudėkite į juos išspaustą česnaką.

Žingsnis 5

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 5
Susmulkintus baklažanus sudėkite į keptuvę su koše.

Žingsnis 6

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 6
Kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 7

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 7
Įdėkite adžiką. Dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 8

Bulvių košė su baklažanais ir adžika Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite paprikomis ir papuoškite žolelių šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos