Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su baklažanais ir adžika
Baklažanai unikalūs tuo, kad sugeria maisto produktų ir prieskonių, su kuriais buvo ruošiami, skonį ir aromatą. Baklažanais patiekaluose galima pakeisti grybus ir net mėsą. Tereikia pasirinkti reikiamus prieskonius. Baklažanai tinka bet kokiam terminiam apdorojimui. Juos galima kepti, troškinti, kepti ant grotelių, dėti į salotas arba gaminti garsiuosius baklažanų ikrus. Baklažanai labai skanūs su bulvėmis. Į bulvių košę įdėję keptų ir supjaustytų baklažanų, gausite nuostabų patiekalą, kuris puikiai pakeis klasikinį garnyrą.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite druska. Palikite 10 minučių. Druska padės pašalinti iš baklažano kartumo perteklių. Prieš gamindami patiekalą druską nuplaukite vandeniu.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Kepkite baklažanus ir svogūnus 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite, sutrinkite bulves plaktuvu ir supilkite pieną. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kepintus baklažanus blenderiu, sudėkite į juos išspaustą česnaką.
Žingsnis 5
Susmulkintus baklažanus sudėkite į keptuvę su koše.
Žingsnis 6
Kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 7
Įdėkite adžiką. Dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite paprikomis ir papuoškite žolelių šakele.
Kategorijos