Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su bazilikais
Bulvių košė kaip patiekalas egzistuoja jau daugelį šimtų metų. Iš pradžių ji skyrėsi nuo šiuolaikinės versijos. Šiais laikais virtos ir trintos bulvės ne visai teisingai vadinamos bulvių koše. Tik pridėjus papildomų ingredientų, patiekalą galima vadinti bulvių koše. Paprastai į bulves dedama pieno, grietinėlės, sviesto ir virtų arba keptų daržovių.
Žingsnis 1
Nuo bulvių nuimkite odelę. Supjaustykite gumbus gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustytus gumbus užpilkite vandeniu. Užvirkite vandenį ir bulves ir virkite apie 15-20 minučių. Bulvės bus paruoštos, kai taps minkštos ir pradės trupėti.
Žingsnis 3
Virtas bulves sutrinkite rankiniu smulkintuvu. Į puodą supilkite pašildytą pieną, sviestą, druską ir džiovintus bazilikus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Šaukštu perkelkite tyrę į lėkštę. Švelnaus pikantiško skonio bulvių košė paruošta!
Kategorijos