Bulvių košė su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Bulvių košė su bazilikais

Bulvių košė kaip patiekalas egzistuoja jau daugelį šimtų metų. Iš pradžių ji skyrėsi nuo šiuolaikinės versijos. Šiais laikais virtos ir trintos bulvės ne visai teisingai vadinamos bulvių koše. Tik pridėjus papildomų ingredientų, patiekalą galima vadinti bulvių koše. Paprastai į bulves dedama pieno, grietinėlės, sviesto ir virtų arba keptų daržovių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su bazilikais Žingsnis 1
Nuo bulvių nuimkite odelę. Supjaustykite gumbus gabalėliais.

Žingsnis 2

Bulvių košė su bazilikais Žingsnis 2
Supjaustytus gumbus užpilkite vandeniu. Užvirkite vandenį ir bulves ir virkite apie 15-20 minučių. Bulvės bus paruoštos, kai taps minkštos ir pradės trupėti.

Žingsnis 3

Bulvių košė su bazilikais Žingsnis 3
Virtas bulves sutrinkite rankiniu smulkintuvu. Į puodą supilkite pašildytą pieną, sviestą, druską ir džiovintus bazilikus. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Bulvių košė su bazilikais Žingsnis 4
Šaukštu perkelkite tyrę į lėkštę. Švelnaus pikantiško skonio bulvių košė paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos