Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su brinza, česnakais ir čiobreliais
Bulvių košė su brinza, česnakais ir čiobreliais - skamba nuostabiai, ar ne? Iškart norisi paragauti kąsnelį. Tai neįprasta gerai žinomo patiekalo versija. Dėl brinzos bulvių košė įgauna ypatingą švelnią tekstūrą ir kreminį skonį. Čiobreliai ir česnakai suteikia neįprasto pikantiško skonio. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą. Bulvių košei geriau naudoti brinzos minkštąjį sūrį, nes su juo lengviau dirbti.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplėškite čiobrelių šakelių lapelius.
Žingsnis 3
Išvirusias bulves nusausinkite ir sudėkite į atskirą indą. Sultinio neišmeskite, jo gali prireikti. Į bulves suberkite brinzą, trintą česnaką ir čiobrelius. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košelė, kad neliktų gumulėlių. Jei košė tiršta, į ją įpilkite šiek tiek bulvių sultinio. Taip pavyks pasiekti tinkamą konsistenciją.
Žingsnis 4
Paskirstykite bulvių košę į lėkštes. Papuoškite patiekalą šviežių čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos