Bulvių košė su brokoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Bulvių košė su brokoliais

Bulvės yra krakmolinga daržovė, iš kurios ruošiamas skanus ir mėgstamas garnyras - bulvių košė. Dėl vienalytės struktūros bulvių košė yra lengvai virškinama. O trumpas virimo laikas leidžia išsaugoti svarbius mikroelementus ir vitaminus. Pagaminti ryškų ir neįprastą patiekalą iš įprastos bulvių košės padės brokoliai. Šio kopūsto žiedynuose 100 gramų yra vitamino C paros norma, todėl tai nepakeičiamas sveikos mitybos produktas. Daržovių košė iš švelnių virtų bulvių ir brokolių paįvairins ir vaikų, ir suaugusiųjų mitybą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 1
Užpilkite bulves vandeniu. Į vandenį įberkite žiupsnelį druskos. Virkite, kol bulvės išvirs. Nusausinkite.

Žingsnis 2

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 2
Brokolius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, apie 10-12 minučių.

Žingsnis 3

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 3
Brokolius perkelkite į puodą su bulvėmis. Paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sumaišykite daržoves į vientisą tyrę.

Žingsnis 4

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 4
Į daržovių tyrę supilkite pieną ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 5

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 5
Pagal skonį pasūdykite tyrę. Aromatui pagardinti galite įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 6

Bulvių košė su brokoliais Žingsnis 6
Perpilkite tyrę į lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos