Publikavimo data: 2024-09-17
Bulvių košė su brokoliais
Bulvės yra krakmolinga daržovė, iš kurios ruošiamas skanus ir mėgstamas garnyras - bulvių košė. Dėl vienalytės struktūros bulvių košė yra lengvai virškinama. O trumpas virimo laikas leidžia išsaugoti svarbius mikroelementus ir vitaminus. Pagaminti ryškų ir neįprastą patiekalą iš įprastos bulvių košės padės brokoliai. Šio kopūsto žiedynuose 100 gramų yra vitamino C paros norma, todėl tai nepakeičiamas sveikos mitybos produktas. Daržovių košė iš švelnių virtų bulvių ir brokolių paįvairins ir vaikų, ir suaugusiųjų mitybą.
Žingsnis 1
Užpilkite bulves vandeniu. Į vandenį įberkite žiupsnelį druskos. Virkite, kol bulvės išvirs. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Brokolius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, apie 10-12 minučių.
Žingsnis 3
Brokolius perkelkite į puodą su bulvėmis. Paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sumaišykite daržoves į vientisą tyrę.
Žingsnis 4
Į daržovių tyrę supilkite pieną ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pagal skonį pasūdykite tyrę. Aromatui pagardinti galite įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 6
Perpilkite tyrę į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos