Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su brokoliais ir sviestu
Brokoliai - tai Viduržemio jūros regione auganti žiedinių kopūstų rūšis.Kasdienis brokolių vartojimas maiste daro teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Dėl žiedynuose esančio didelio vitamino C ir antioksidantų kiekio šis kopūstas yra jaunystės ir sveikatos šaltinis. Brokoliai pasižymi neutraliu švelniu skoniu ir puikiai dera su įvairių rūšių daržovėmis ir grūdais. Virtus brokolius galima patiekti su paukštiena, mėsa ar žuvimi kaip garnyrą.
Žingsnis 1
Bulves virkite, kol visiškai išvirs. Išvirtas bulves nusunkite.
Žingsnis 2
Dešimt minučių pavirkite brokolius, ištraukite iš vandens su dantytu šaukštu ir perkelkite į bulves.
Žingsnis 3
Daržoves susmulkinkite trintuvu iki tyrės - taip bus lengviau išgauti vientisą tekstūrą.
Žingsnis 4
Į bulvių ir brokolių košę supilkite sviestą ir pieną. Vėl suplakite visus ingredientus mikseriu.
Žingsnis 5
Įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir apibarstykite pipirų mišiniu. Mėgaukitės sveiku, skaniu ir kvapniu patiekalu.
Kategorijos