Bulvių košė su brokoliais ir sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu

Brokoliai - tai Viduržemio jūros regione auganti žiedinių kopūstų rūšis.Kasdienis brokolių vartojimas maiste daro teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Dėl žiedynuose esančio didelio vitamino C ir antioksidantų kiekio šis kopūstas yra jaunystės ir sveikatos šaltinis. Brokoliai pasižymi neutraliu švelniu skoniu ir puikiai dera su įvairių rūšių daržovėmis ir grūdais. Virtus brokolius galima patiekti su paukštiena, mėsa ar žuvimi kaip garnyrą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 1
Bulves virkite, kol visiškai išvirs. Išvirtas bulves nusunkite.

Žingsnis 2

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 2
Dešimt minučių pavirkite brokolius, ištraukite iš vandens su dantytu šaukštu ir perkelkite į bulves.

Žingsnis 3

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 3
Daržoves susmulkinkite trintuvu iki tyrės - taip bus lengviau išgauti vientisą tekstūrą.

Žingsnis 4

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 4
Į bulvių ir brokolių košę supilkite sviestą ir pieną. Vėl suplakite visus ingredientus mikseriu.

Žingsnis 5

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 5
Įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Bulvių košė su brokoliais ir sviestu Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir apibarstykite pipirų mišiniu. Mėgaukitės sveiku, skaniu ir kvapniu patiekalu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos