Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su brokoliais, pienu ir sviestu
Viduržemio jūros brokoliniai kopūstai - tai viena iš žiedinių kopūstų veislių. Mitybos specialistai pataria brokolius vartoti reguliariai. Brokoliuose yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, padedančių išvengti daugelio pavojingų ligų. Dėl savo neutralaus skonio ir kvapo brokoliai puikiai papildo įvairius garnyrus ir pagrindinius patiekalus. Brokolių daigus lengva ir greitai paruošti, jų nereikia ilgai termiškai apdoroti, todėl galima išsaugoti daugiau vitamino C. Brokoliai tinka virti, troškinti ir kepti.
Žingsnis 1
Užpilkite brokolius vandeniu ir virkite dešimt minučių. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Į brokolius sudėkite virtas bulves. Daržoves sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 3
Kol košė dar karšta, įdėkite gabalėlį sviesto. Išmaišykite. Leiskite sviestui visiškai ištirpti.
Žingsnis 4
Įpilkite pieno. Dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir košė paruošta.
Kategorijos