Bulvių košė su dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su dešrelėmis

Bulvių košė su dešrelėmis yra labai greita, skani ir soti. Nepaisant bulvių patiekalų paprastumo, ši šakniavaisinė daržovė jau tapo meno objektu. Pavyzdžiui, Belgijoje veikia Bulvių muziejus, o Kemerovo srityje yra bulvėms skirtas paminklas. Van Gogas yra nutapęs paveikslą "Bulvių valgytojai". Ypatinga kūrybos rūšis - neįprastų bulvių veislių veisimas. Yra dvi retos veislės, kurių odelės ir minkštimo spalva išlieka mėlyna net išvirus: Linzer Blaue ir Franzsische Trffel-Kartoffel.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.28/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su dešrelėmis Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Supjaustykite bulves į 4 dalis ir sudėkite jas į puodą. Užpilkite karštu vandeniu ir įberkite druskos. Virkite bulves, kol jos visiškai išvirs, 25-30 minučių. Tada vandenį nusunkite. Sutrinkite bulves naudodami maišytuvo priedą arba trintuvą.

Žingsnis 2

Bulvių košė su dešrelėmis Žingsnis 2
Paruoškite dešreles. Į bulvių košę įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš bulvių tešlos suformuokite plokštainį, į jo vidurį įdėkite dešrelę ir uždenkite tešla, padarydami vamzdelį. Dešreles apvoliokite košėje, merkdami jas į kiaušinį, o tada - į džiūvėsėlius. Pakartokite su visomis dešrelėmis.

Žingsnis 3

Bulvių košė su dešrelėmis Žingsnis 3
Apkepkite dešreles. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, atsargiai įmeskite dešreles ir kepkite apie 4-5 minutes, kad apskrustų. Iškeptas dešreles sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos