Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su dešrelėmis
Bulvių košė su dešrelėmis yra labai greita, skani ir soti. Nepaisant bulvių patiekalų paprastumo, ši šakniavaisinė daržovė jau tapo meno objektu. Pavyzdžiui, Belgijoje veikia Bulvių muziejus, o Kemerovo srityje yra bulvėms skirtas paminklas. Van Gogas yra nutapęs paveikslą "Bulvių valgytojai". Ypatinga kūrybos rūšis - neįprastų bulvių veislių veisimas. Yra dvi retos veislės, kurių odelės ir minkštimo spalva išlieka mėlyna net išvirus: Linzer Blaue ir Franzsische Trffel-Kartoffel.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Supjaustykite bulves į 4 dalis ir sudėkite jas į puodą. Užpilkite karštu vandeniu ir įberkite druskos. Virkite bulves, kol jos visiškai išvirs, 25-30 minučių. Tada vandenį nusunkite. Sutrinkite bulves naudodami maišytuvo priedą arba trintuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite dešreles. Į bulvių košę įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš bulvių tešlos suformuokite plokštainį, į jo vidurį įdėkite dešrelę ir uždenkite tešla, padarydami vamzdelį. Dešreles apvoliokite košėje, merkdami jas į kiaušinį, o tada - į džiūvėsėlius. Pakartokite su visomis dešrelėmis.
Žingsnis 3
Apkepkite dešreles. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, atsargiai įmeskite dešreles ir kepkite apie 4-5 minutes, kad apskrustų. Iškeptas dešreles sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos