Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su džiovintais grybais
Bulvės į Rusiją buvo atvežtos prieš tris šimtmečius, ir tuo pačiu metu atsirado bulvių košės receptas. Ji dažnai ruošiama sviesto ir pieno pagrindu. Ji tinka beveik prie bet kokio patiekalo. Norint ją paįvairinti, pakanka tiesiog atsivežti keletą papildomų ingredientų. Šiame recepte į bulvių košę dedama džiovintų grybų ir svogūnų. Prieš įdėdami džiovintų grybų, juos išmirkykite ir išvirkite. Tada juos apkepkite augaliniame aliejuje su pusžiedžiais svogūnų ir pridėkite į bulvių košę!
Žingsnis 1
Džiovintus grybus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite grybus 6 valandoms. Tada vandenį nusunkite ir 45 minutes pavirkite džiovintus grybus po virimo.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 4
Virtus grybus sudėkite ant lentelės ir supjaustykite.
Žingsnis 5
Paimkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir pievagrybius, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Supjaustytas bulves sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į vandenį įdėkite lauro lapą. Bulves virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Išpilkite iš puodo likusį vandenį. Supilkite pieną į puodą, prieš tai jį šiek tiek pašildydami. Virtas bulves sutrinkite trintuvu iki košės. Ji turi būti vientisa ir be gumulėlių. Į košę sudėkite keptus grybus, svogūnus ir džiūvėsėlius. Tyrę gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Paimkite gražią lėkštę ir sudėkite bulvių košę su džiovintais grybais. Atlikta!
Kategorijos