Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais

Bulvių košė Rusijoje atsirado tik prieš tris šimtmečius, tuo pačiu metu kaip ir pačios bulvės. Ji dažnai gaminama iš sviesto ir pieno. Ji tinka beveik prie bet kokio patiekalo. Norint ją paįvairinti, užtenka tik atsinešti keletą papildomų ingredientų. Šiame recepte į bulvių košę dedama džiovintų grybų ir aštri česnako skiltelė. Prieš dėdami džiovintus grybus, juos išmirkykite ir išvirkite. Tada juos apkepkite augaliniame aliejuje su česnaku ir įdėkite į bulvių košę!
Gaminimo laikas
455 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 1
Džiovintus grybus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu šiltu vandeniu. Palikite grybus mirkti 6 valandas. Tada nusausinkite per sietelį ir 45 minutes pavirkite džiovintus grybus išvirtus.

Žingsnis 2

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 3

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 3
Česnaką susmulkinkite ant pjaustymo lentelės, o svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 4
Virtus grybus supjaustykite ant pjaustymo lentelės.

Žingsnis 5

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 5
Paimkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Keptuvėje kepkite svogūnus ir grybus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Sudėkite smulkintą česnaką.

Žingsnis 6

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 6
Supjaustytas bulves sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Bulves virkite, kol suminkštės.

Žingsnis 7

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 7
Išpilkite iš puodo likusį vandenį. Supilkite pieną į puodą, prieš tai jį šiek tiek pašildydami. Virtas bulves sutrinkite trintuvu iki košės. Ji turi būti vientisa ir be gumulėlių. Į košę sudėkite keptus grybus, svogūnus ir česnakus. Tyrę gerai išmaišykite.

Žingsnis 8

Bulvių košė su džiovintais grybais ir česnakais Žingsnis 8
Paimkite gilią lėkštę ir sudėkite į ją bulvių košę su džiovintais grybais ir česnakais. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos