Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su grietine
Labai skani bulvių košė gaminama su grietine. Geriau naudoti naminį, daug riebalų turintį pieno produktą. Taip bulvių košė bus minkšta, su švelniais kreminiais akcentais. Kad tekstūra atrodytų erdvi, patyrę virėjai rekomenduoja plakti plaktuvu. Maišytuvo šiuo atveju geriau atsisakyti, dėl jo bulvių košė taps standi. Kad bulvių košė įgautų papildomo skonio, į ją galima įdėti porą skiltelių česnako.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Užpilkite bulves vandeniu. Užvirinkite, nugriebkite putas, suberkite druską ir česnaką. Virkite 25-35 min. ant silpnos ugnies, kol suminkštės, tada nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę. Sutrinkite bulves. Įdėkite sviesto, grietinės ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos ir purios masės.
Kategorijos