Bulvių košė su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su grietine

Labai skani bulvių košė gaminama su grietine. Geriau naudoti naminį, daug riebalų turintį pieno produktą. Taip bulvių košė bus minkšta, su švelniais kreminiais akcentais. Kad tekstūra atrodytų erdvi, patyrę virėjai rekomenduoja plakti plaktuvu. Maišytuvo šiuo atveju geriau atsisakyti, dėl jo bulvių košė taps standi. Kad bulvių košė įgautų papildomo skonio, į ją galima įdėti porą skiltelių česnako.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.59/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su grietine Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Užpilkite bulves vandeniu. Užvirinkite, nugriebkite putas, suberkite druską ir česnaką. Virkite 25-35 min. ant silpnos ugnies, kol suminkštės, tada nusausinkite.

Žingsnis 2

Bulvių košė su grietine Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę. Sutrinkite bulves. Įdėkite sviesto, grietinės ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos ir purios masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos