Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių košė su grietine ir česnaku
Bulvių košė laikoma universaliu garnyru prie bet kokio patiekalo. Be to, tai pats subtiliausias garnyras! Pagaminta iš sviesto ir pieno, bulvių košė tirpsta burnoje. Kad ji būtų puresnė, pabandykite virtas bulves sutarkuoti smulkia tarka. O kad bulvių košė taptų dar švelnesnė, įdėkite grietinės. Geriausia naudoti vidutinį riebalų kiekį, pavyzdžiui, 15 arba 20 %. Aštrumo mėgėjams garnyre yra česnako. Jis suteiks bulvių košei pikantiškesnį skonį!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos stambiai supjaustykite bulves. Susmulkinkite česnaką
Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Virkite bulves, kol jos išvirs. Nusunkite iš puodo likusį vandenį. Atvėsinkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Sudėkite sviestą, smulkintą česnaką, druską ir grietinę. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir sutrinkite plaktuvu.
Žingsnis 3
Bulvių košę su grietine ir česnaku sudėkite į lėkštę. Paruošta!
Kategorijos