Bulvių košė su grietine ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Bulvių košė su grietine ir česnaku

Bulvių košė laikoma universaliu garnyru prie bet kokio patiekalo. Be to, tai pats subtiliausias garnyras! Pagaminta iš sviesto ir pieno, bulvių košė tirpsta burnoje. Kad ji būtų puresnė, pabandykite virtas bulves sutarkuoti smulkia tarka. O kad bulvių košė taptų dar švelnesnė, įdėkite grietinės. Geriausia naudoti vidutinį riebalų kiekį, pavyzdžiui, 15 arba 20 %. Aštrumo mėgėjams garnyre yra česnako. Jis suteiks bulvių košei pikantiškesnį skonį!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su grietine ir česnaku Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos stambiai supjaustykite bulves. Susmulkinkite česnaką

Žingsnis 2

Bulvių košė su grietine ir česnaku Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Virkite bulves, kol jos išvirs. Nusunkite iš puodo likusį vandenį. Atvėsinkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Sudėkite sviestą, smulkintą česnaką, druską ir grietinę. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir sutrinkite plaktuvu.

Žingsnis 3

Bulvių košė su grietine ir česnaku Žingsnis 3
Bulvių košę su grietine ir česnaku sudėkite į lėkštę. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos