Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su grietine ir sviestu
Švelni bulvių košė visada buvo mėgstamiausias šeimos švenčių garnyras! Klasikinis bulvių košės receptas pagrįstas bulvių sutrinimu su pienu ir sviestu. Kad būtų puresnė, pabandykite virtas bulves sutarkuoti smulkia tarka. Šiame recepte bulvių košė ruošiama be pieno. Jį pakeis grietinė. Geriausia naudoti grietinę su dideliu riebalų kiekiu. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir bulvių košės skonis taps šiek tiek aštresnis!
Žingsnis 1
Nuluptas bulves stambiai supjaustykite ant pjaustymo lentos.
Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Virkite bulves, kol jos išvirs. Nusunkite iš puodo likusį vandenį. Atvėsinkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Įdėkite sviesto, druskos, maltų juodųjų pipirų ir grietinės. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir, jei reikia, sutrinkite plaktuvu.
Žingsnis 3
Bulvių košę su grietine dėkite į lėkštę ir patiekite! Paruošta!
Kategorijos