Bulvių košė su grietine ir sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių košė su grietine ir sviestu

Švelni bulvių košė visada buvo mėgstamiausias šeimos švenčių garnyras! Klasikinis bulvių košės receptas pagrįstas bulvių sutrinimu su pienu ir sviestu. Kad būtų puresnė, pabandykite virtas bulves sutarkuoti smulkia tarka. Šiame recepte bulvių košė ruošiama be pieno. Jį pakeis grietinė. Geriausia naudoti grietinę su dideliu riebalų kiekiu. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir bulvių košės skonis taps šiek tiek aštresnis!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su grietine ir sviestu Žingsnis 1
Nuluptas bulves stambiai supjaustykite ant pjaustymo lentos.

Žingsnis 2

Bulvių košė su grietine ir sviestu Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Virkite bulves, kol jos išvirs. Nusunkite iš puodo likusį vandenį. Atvėsinkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Įdėkite sviesto, druskos, maltų juodųjų pipirų ir grietinės. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir, jei reikia, sutrinkite plaktuvu.

Žingsnis 3

Bulvių košė su grietine ir sviestu Žingsnis 3
Bulvių košę su grietine dėkite į lėkštę ir patiekite! Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos