Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis
Iš bulvių galima pagaminti daug skanių patiekalų. Vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių - bulvių košė. Siūlome jums pasigaminti neįprastą šio patiekalo versiją: bulvių košę su grietinėle, brynza ir Provanso žolelėmis. Skamba apetitiškai, ar ne? Bulvių košė būna švelni, oro ir aromatinga. Ją galima ruošti ne tik darbo dienomis, bet ir per šventes. Puikiai tinka ir viena, ir kaip garnyras prie mėsos bei žuvies patiekalų.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Nusausinkite virtas bulves. Į bulves supilkite brinzą ir grietinėlę. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė, kad neliktų gumuliukų. Jei košė tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba pieno.
Žingsnis 3
Į tyrę suberkite Provanso žoleles ir išmaišykite. Paragaukite tyrės, ar joje nėra druskos. Bryndza yra gana sūrus sūris, todėl tyrės gali nereikėti sūdyti. Tačiau jei norite, įberkite šiek tiek druskos.
Žingsnis 4
Šaukštu sudėkite bulvių košę į lėkštes. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos