Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis

Iš bulvių galima pagaminti daug skanių patiekalų. Vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių - bulvių košė. Siūlome jums pasigaminti neįprastą šio patiekalo versiją: bulvių košę su grietinėle, brynza ir Provanso žolelėmis. Skamba apetitiškai, ar ne? Bulvių košė būna švelni, oro ir aromatinga. Ją galima ruošti ne tik darbo dienomis, bet ir per šventes. Puikiai tinka ir viena, ir kaip garnyras prie mėsos bei žuvies patiekalų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Nusausinkite virtas bulves. Į bulves supilkite brinzą ir grietinėlę. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė, kad neliktų gumuliukų. Jei košė tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba pieno.

Žingsnis 3

Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis Žingsnis 3
Į tyrę suberkite Provanso žoleles ir išmaišykite. Paragaukite tyrės, ar joje nėra druskos. Bryndza yra gana sūrus sūris, todėl tyrės gali nereikėti sūdyti. Tačiau jei norite, įberkite šiek tiek druskos.

Žingsnis 4

Bulvių košė su grietinėle, brinza ir Provanso žolelėmis Žingsnis 4
Šaukštu sudėkite bulvių košę į lėkštes. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos