Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su grietinėle ir sūriu
Vienas populiariausių garnyrų yra bulvių košė. Ją mėgsta suaugusieji ir dievina vaikai. Gaminimo paprastumas ir maistinė vertė leido šiam patiekalui užimti pirmaujančią vietą viso pasaulio žmonių širdyse. Be to, bulvėse gausu mineralinių medžiagų ir jos lengvai virškinamos organizme.
Žingsnis 1
Pirmiausia nulupkite bulves ir supjaustykite jas vidutinio dydžio gabalėliais. Šis paprastas būdas leis bulves išvirti greičiau.
Žingsnis 2
Užpilkite bulves vandeniu taip, kad vanduo apsemtų visus gumbus. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Bulvių paruošimą geriausia patikrinti peiliu. Paruošti bulvių gumbai yra purūs ir lengvai suyra. Nupilkite likusį vandenį.
Žingsnis 3
Virtas bulves sutrinkite trintuvu. Kol bulvių košė dar karšta, sutarkuokite sūrį ir suberkite tiesiai į puodą. Supilkite šiek tiek pašildytą grietinėlę. Taip pat įberkite šiek tiek druskos ir provanso žolelių. Visus ingredientus reikia iš karto gerai išmaišyti.
Žingsnis 4
Paruošta švelni ir soti bulvių košė su grietinėle ir sūriu. Paimkite kepimo indą ir sudėkite į jį bulvių košę. Atsargiai išimkite formą. Suteikę bulvių košei estetinę išvaizdą, suteiksite jai dar daugiau apetito.
Kategorijos